Τα σπιτικά τρουφάκια είναι ό,τι καλύτερο. Έχουν γεύση από την αγάπη και τον κόπο σας. Απολαύστε τον λαχταριστό συνδυασμό καφέ L'OR ESPRESSO, σοκολάτας και μπισκότων αμαρέτι. Μια απόλαυση για όλες τις αισθήσεις σας. Αυτή η συνταγή για τρουφάκια καφέ είναι πιο εύκολη απ' ό,τι νομίζετε. Χρειάζονται μόνο πέντε υλικά.
Ο Ristretto 11 συμπληρώνει εξαιρετικά τη σοκολάτα. Προσθέστε το αγαπημένο σας λικέρ καφέ για να κάνετε τα τρουφάκια αποκλειστικά δικά σας. Ένα υπέροχο δώρο για κάποιον ξεχωριστό. Αλλά προσέξτε, όταν δοκιμάσετε αυτά τα τρουφάκια καφέ, μπορεί να μην θέλετε πια να τα μοιραστείτε.
Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι καφέ L'OR ESPRESSO Ristretto 11. Χρησιμοποιήστε 1 κάψουλα.
Πάρτε 150 ml σαντιγί και ανακατέψτε τα με 30 ml καφέ ristretto σε ένα κατσαρολάκι. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα. Τοποθετήστε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Περιχύστε τη σοκολάτα με το καυτό μείγμα από καφέ και σαντιγί.
Τοποθετήστε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ελαφρά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Απομακρύνετε το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέστε το αγαπημένο σας λικέρ καφέ. Ανακατέψτε απαλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.
Αφήστε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει για 1,5 με 2 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί. Ανακατέψτε περιστασιακά.
Βάλτε τα ψιλοκομμένα μπισκότα αμαρέτι σε ένα ρηχό πιάτο. Πιέστε τα τρίμματα.
Βγάλτε το μείγμα καφέ και σοκολάτας από το ψυγείο. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας και πλάστε μπαλάκια και στη συνέχεια καλύψτε τα μπαλάκια με μπισκότα αμαρέτι. Πιέστε τα τρίμματα πάνω στα τρουφάκια.
Αφήστε τα τρουφάκια να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο για δεκαπέντε λεπτά. Σερβίρετέ τα με έναν δυνατό καφέ L'OR ESPRESSO Ristretto 11.