Έχετε όρεξη για τσίζκεϊκ; Θέλετε μήπως να εκπλήξετε τις γευστικές σας αισθήσεις με μια δόση εσπρέσο; Μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Αυτό το εύκολο τσίζκεϊκ με καφέ και βάση μπισκότου είναι ιδανικό για να το μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Μόνο φροντίστε να κρατήσετε για τον εαυτό σας ένα κομμάτι παραπάνω!
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώστε με βούτυρο μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Φτιάξτε τον καφέ και αφήστε τον στην άκρη να κρυώσει για να τον προσθέσετε αργότερα στο μείγμα του τσίζκεϊκ.
Βάλτε τα μπισκότα για τη βάση σε ένα πλαστικό σακουλάκι και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να τα θρυμματίσετε. Ρίξτε τα τρίμματα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε το μείγμα μπισκότων ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας και πιέστε το για να γίνει μια σταθερή βάση.
Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την κρεμ φρες σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα ένα ένα τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μην ανακατεύετε για πολλή ώρα, γιατί το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο.
Ανακατέψτε απαλά τον εσπρέσο μέσα στο μείγμα κρέμας τυριού.
Αδειάστε το μείγμα του τσίζκεϊκ στη φόρμα. Χτυπήστε τη φόρμα πάνω στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
Ψήστε το τσίζκεϊκ για 15 λεπτά στους 180C και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 110C για τα υπόλοιπα 40 λεπτά.
Όταν βγάλετε το τσίζκεϊκ καφέ από τον φούρνο, κουνήστε προσεκτικά τη φόρμα. Αν η γέμιση φαίνεται σφιχτή, το τσίζκεϊκ σας έχει ψηθεί πλήρως.
Αφήστε το τσίζκεϊκ στον φούρνο με την πόρτα ανοιχτή για άλλη μια ώρα μέχρι να κρυώσει.
Τέλος, βάλτε το ψημένο τσίζκεϊκ καφέ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, για να γίνει πιο σφιχτό.